Däckguide

Däckmärkning – vad betyder den?

På alla däck finns en bokstavs- och sifferkombination, vars betydelse kan vara mycket viktig att ha koll på. Ta exemplet 205/55 R 17 86 T.

205/55 – Däckets bredd i millimeter står siffran 205 för. 55 står för däckprofilen och anges alltid i % av däckets själv bredd. I detta fall betyder det 55 % av däckbredden.
R – bokstaven R betyder att däcket är ett så kallat radialdäck. Det betyder att bildäcket med dess inre armering (korden), är lagd med själva fiberriktiningen radiellt in mot centrumet på hjulet. Motsatsen är ett diagonaldäck, D.
17 – står för storleken på den fälg som passar till däcket, angett i tum.
86 – är belastningsindexet för däcket.
T – anger vilken hastighetsklass som gäller. T betyder max 190 km i timmen. Det finns en rad andra bokstäver i tillägg som alla betyder olika hastigheter. Tabeller hittar du på nätet.

Däckprofil

Däckprofilen anges alltså på däcket i procent av däckbredden. Två olika typer av däck kan ha olika profilhöjder, även om de har den samma procentuella profilen. Man räknar ut profilhöjden genom att multiplicera däckbredden med profilen i procent.

Lufttryck

Det är väldigt viktig att ha rätt lufttryck i däcken, då det påverkar både säkerhet och livslängd på bildäcket. När du kontrollerar lufttrycket måste däcken vara kalla. Kontrollen ska göras cirka var 14 dag. Radialdäck ska som regel ha mellan 0,3-0,5 bar i förhållande till standardtrycket.

Förvaring

Det är viktigt att du förvarar dina bildäck på rätt sätt, så att de håller längre. Temperaturen där du förvarar däcken ska helst ligga under +15 C och max +25 C. Varmare än + 25 C eller kallare än 0 C riskerar att gummits egenskaper ändras. Det bör inte heller vara för fuktigt, det ska absolut inte bildas vatten på däcken, inte heller för ljust. Det är också av yttersta vikt att däcket inte kommer någon som helst kontakt med oljor, lösningsmedel eller smörjmedel.

Däckets ålder – när ska man byta?

I nuläget finns inga krav på hur gammalt ett däck högst får vara. Vägverket vill dock att det ska finnas ett sådant. På sommardäck rekommenderar man byte om däcket är äldre än 8 år och på vinterdäck 5 år. Friktionsegenskaperna blir nämligen sämre med förslitning och ålder. Minsta mönsterdjup är 1,6 mm.

Punkteringsfria däck – reservhjulens bortgång

Numera finns det på marknaden punkteringsfria bildäck och om inte alltför många år räknar tillverkarna av de nya däcken att det kommer att vara standard på bilarna. Däcken kostar dock betydligt mer än vanliga däck och då punkteringar inte är speciellt vanliga så kan det vara en onödig investering. De fungerar så att man i drygt 10 mil kan köra på en lite lägre hastighet, även om luften har gått ur. På det viset hinner du kanske hem eller till en verkstad.